Ultieme focus bereik je zo!

In deze blog vertel ik een waargebeurd verhaal – een verhaal uit mijn jeugd

Het verhaal dat mijn moeder te pas en te onpas deelt…

Toen ik een jaar of 11 was, had ik een golfwedstrijd in de buurt van Utrecht. Normaliter ging mijn vader mee naar wedstrijden, omdat ik de passie samen met hem deelde. Helaas had mijn vader die dag iets anders gepland waardoor ik genoodzaakt was om mijn moeder mee te vragen. Mijn moeder vond het prima – ze staat immers altijd voor mij klaar. 

Verkeerde golfbaan

Die ochtend stapten we in de auto en reden we richting Utrecht. Onze auto had toentertijd geen navigatie, dus hadden we de route van tevoren bekeken. Ook dachten we dat we wel richtingbordjes zouden tegenkomen onderweg, dus het zou wel goed komen. Nou, je raadt het al, het kwam niet goed. We reden naar de verkeerde golfbaan. Gelukkig lagen de twee golfbanen niet ver van elkaar vandaan. Helaas hadden we al zoveel tijd verspilt met het zoeken naar de juiste baan, dat ik te laat was voor mijn wedstrijd. 

Te laat voor de wedstrijd

Ik ben direct, zonder mijzelf aan te melden bij de wedstrijdleiding, naar hole 1 gelopen. Ik was zo’n 40 minuten te laat en was achter adem van het snelle lopen vanaf de parkeerplaats. Mijn flight stond al helemaal klaar om af te slaan. Mijn moeder had een pittige discussie met de wedstrijdleiding waarna ze mij dirigeerde naar de teebox. Zonder een bal ingeslagen te hebben stapte ik naar de eerste tee en sloeg een kaarsrechte bal, 30cm naast de vlag! Mijn flightgenoten en hun ouders als ook de bewuste dame van de wedstrijdleiding liet ik met open mond achter… 

Moraal van het verhaal

Als het er werkelijk toe doet – vergeet de wereld om je heen. FOCUS op dat moment wat er voor jou toe doet. Dit kun je trainen door telkens jouw voorbereidingsroutine strikt uit te voeren. Het golf spelletje vraagt totale overgave en concentratie telkens voor korte momenten, dat weet je intussen wel.  Dit kun je trainen en MOET je trainen wil jij ook jouw capaciteiten ten volle benutten. Net als dat ik dat deed toen ik 11 jaar oud was.

Meer informatie kunt u lezen op deze website (www.golf.nl). Ook op deze website (www.golfstateofmind.com) kunt u meer informatie lezen. Voor een voorbeeld van ultieme focus, klik op de video in het rechter menu.

Slow everything down and take a deep breath, then intently focus on the technical factors of playing the shot - wind, distance, how you want the ball to curve.

 ~ Jack Nicklaus ~

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *